+358 44 7008 820 [email protected]

JUHA KUKKOSEN AVAJAISTILAISUUDEN PUHEESTA OTTEITA:

Olemme halunneet kehittää Valolinnan alueen hotellin ja kylpylän saattamista matkailun käyttöön. Viime kevään aikana teimme paljon esiselvitystyötä alueen ja tilojen käytön mahdollisuuksista matkailun käyttöön. Tämän selvitystyön tuloksena saimme paljon ideoita ja kannustusta lähteä rakentamaan matkailukonseptia tähän ympäristöön. Nowene kylpylä on  aluksi tilauskylpylä ryhmille. Kylpylä kokemus ja hoidot ovat ohjattuja.

Nowene kylpyläajatuksen voi kiteyttää esim: kokemus, jossa asiakkaalle syntyy tunne jossa olen saanut terveyttäni edistävää ,virkistävää huolenpitoa täältä. Voi myös olla että asiakkaalla on jokin selkeä syy ,miksi hän haluaa tulla.

Mukana tässä projektissa ovat olleet, Visit Finland ja Harvamarketin brädin rakentamisessa, Linnapalvelut Oy toteuttanut tilojen muutos- ja sisustustyöt, Ely-keskus on tukenut pienimuotoisesti projektia,,sekä tietysti allekirjoittanut Carelogi-tiimin kanssa. Aikaa tässä muokkaus työssä on kulunut noin 5 kuukautta.

Mitä on Nowene?

NO nordic (pohjoismainen) WE wellness (hyvinvointi) NE experience(elämystä). Nowene brändissä tuodaan esille pohjoismaista elämää ja elämyksiä.

Nowenen tarjottavat elämykset tuotetaan kylpylän lisäksi lähialueen luontokokemusten ja nähtävyyksien muodossa. Haluamme tuoda vesistömatkailun osaksi tätä kokonaisuutta.

Mielenkiintoista tässä projektissa on ollut myös syventyä näihin meille niin itsestään selviltä tuntuviin asioihin, kuten puhdas ja raikas ilma, puhdas monipuolinen luonto ja mahtavat vesistöt ympärillä. Olemmeko unohtaneet tämän? Pystymmekö itse nauttimaan tästä ?Mitä nämä asiat minulle merkitsevät? Arvostammeko ympäristöämme?

Matkailijoita kiinnostaa vähäväkinen Pohjola ja sen 4 kertaa vuodessa muuttuva luonto. Myös viileä ilmasto kiinnostaa yhä enemmän ihmisiä jatkossa. Nordic life stylessä on jotain eksoottista ja kiinnostavaa.

Suomalaisen hyvinvoinnin matka on vielä tosi lyhyt, pari sukupolvea aiemmin suuri osa suomalaisista asui vielä todella alkeellisissa olosuhteissa, mm. savutuvissa maaseudulla. Pohjolan ihmiset kamppailivat kylmissä olosuhteissa ja viettivät suuren osan ajastaan ulkosalla. Muistan isäni kertoneen kuinka heistä lapsena oli hauskaa olla savutuvassa. Lämmityksen aikana savutuvassa savu kulkee huonetilan kautta poistolakeiseen. Kuitenkin savuraja alkaa noin puolen metrin korkeudelta, lapsien oli hyvä olla savuttomassa tilassa. Aikuiset joutuivat olemaan lämmityksen aikana ulkosalla.

Yksi arjen pelastaja suomalaisilla kuitenkin oli sauna. Sauna tarjosi näihin kylmiin olosuhteisiin lähes taivaallisen olosuhteen puhdistautumiseen ja rentoutumiseen. Saunassa käytiin myös syntymässä myös elämän vainajat pestiin monesti saunassa ennen viimeistä matkaa.

Vuosien mittaan saunan merkitys ei ole vähentynyt. Suomessa on pisimpään jatkunut yhtäjaksoinen saunomisperinne. Siihen liittyy edelleen suuri latausmerkitys tänäkin päivänä. Edelleen ulkomaalaisten turistien mielestä sauna on kiinnostavimpien asioiden joukossa Suomessa.

Nowenessa haluamme tarjota tämän päivän saunaelämyksiä neljällä saunalla. Infrapuna saunassa infra säde vaikuttaa erittäin suotuisasti aineenvaihduntaan ja imunestekiertoon. Infra saunassa tuleva hiki on ns. maratoonarin hikeä eli on laiskan miehen lenkkipaikka.

Kastee sauna tarjoaa kostean mielyttävän löylyn, tämä on uusi suomalainen innovaatio.

Savusauna tarjoaa lähes primitiivisen saunakokemuksen esihistoriasta, voit tuntea menninkäisten läsnäolon vieressäsi.

Kuiva sauna on perinteinen suomalinen kuuma n. 100 asteinen miellyttävä hikimaja.

Saunomiseen liittyy vahvasti kuuman ja kylmän liitto, eli sauna ei ole mitään ilman viilentävää vaikutusta. Tämä seikka otettu huomioon tässä kylpylässä hyvin. Meillä on mm. lampi allas, savusaunasta voi vilvoitella ulkona.

Nowene kylpylä tarjoaa vahvasti terveyttä edistäviä hoitoja. Hoidot on suunniteltu erityisesti ryhmille. Turpeesta tulee mielen SUO, suosta tulee mieleen SUOMaa, Suomi. Suo on siis meitä lähempänä kuin luuliskaan .Turve on loistava terveyttä edistävä aine. Turve on tuhansia vuosia vanhaa ja on muodostunut eri kasvien osista. Turvetta voi vaikka syödä hätätapauksessa. Hoitoturve kaivetaan n. 3 metrin syvyydestä. Turve on puhdasta antiseptistä ainetta. Meillä saa monipuolisia turvehoitoja. Mm.turvesaunat ja monipuoliset yksilöhoidot. Lisäksi yrttikylpyjä,suolakylpyjä, suolahuone hoitoja, huippukylmähoitoja ja relaxtila.

Nowene kylpylässä suorastaan hellitään sinua. Myös rentoutus kylpyjen jälkeen tärkeää. Relax tila on lepoa varten.

Nowene on muutakin muutakin kuin tämä kylpylä tai hotelli. Haluamme tuoda lähialueen luonto- ja vesistöalueet mukaan Nowenen brändiin. Heinolan ja Päijät-Hämeen  ympäristössä on runsaasti nähtävää ja tarjottavaa.

Tällä hetkellä ulkomaisten matkailijoiden kiinnostus kohdistuu paikallisuuteen, ihmiset ovat nähneet jo liiaksi lomaparatiiseja kaikilla palveluilla. Nyt kiinnostaa paikallisuus ja ihmiset haluavat tietää miten maassa asuvat perheet ja tavalliset ihmiset elävät.

Avaamme varausjärjestelmämme joulukuun aikana ja hoidot, retket ja majoitukset ovat varattavissa vuoden vaihteen jälkeen.

Toivotan teidät sydämellisesti tervetulleeksi Noweneen rentoutumaan.

ystävällisin terveisin Juha Kukkonen, johtaja

Pin It on Pinterest