+358 44 7008 820 [email protected]

Saunatestaaja Liisa Marjatan testauksessa oli tällä kertaa Nowenen infrapunasauna. Miten infrapunasauna pärjäsi testissä? Lue se tästä blogikirjoituksesta.

Infrapunasauna tekee hyvän olon

Nyt kyllä rummutan niin infrapunasaunan puolesta. Olen saunaihminen ja nautin perussaunan lämmöstä päivittäin, mutta tästä infrapunasaunasta se vasta hyvä olo tulee ja varsinkin siitä mielikuvasta, että hetki saunassa vastaa hyvää urheilusuoritusta.

Minua ohjeistettiin, että infrapunasaunan terveysvaikutukset purevat parhaiten, kun ennen saunaan menoa juot vettä, saunassa ollessasi juot vettä ja varsinkin saunan jälkeen juot sitä vettä. Saunan lämmöstä nautitaan n. 20–30 minuuttia ja sitten alkaa hikoilu. Runsaasti vettä nauttineena kuona-aineita poistuu kehosta tosi tehokkaasti.

Jo 30 minuuttia noin 40 asteen lämpötilassa polttaa saman verran kaloreita kuin 10 kilometrin lenkki.

Infrasaunan lämpötila oli n. 40 astetta – eli ei kuuma, ei kylmä. Vesipullosta siemailun lisäksi saunassa voi vaikka lukea kirjaa, koska mieto lämpö vaikuttaa vain kehoon ja kirja pysyy kuivana. Hyvin olisi voinut myös ummistaa silmät ja kuunnella kuulokkeilla vaikka musiikkia tai äänikirjaa. Olo tuntui samalta kun kauniina kesäpäivänä, kun aurinko alkaa hiljalleen lämmittää ihoa – sillä erotuksella, että iho ei muuttunut punaiseksi, koska infrapunalämmössä ei ole haitallisia UV-säteitä. Nowenen infrasauna on niin hyvänkokoinen, että soveltuisi vaikka työporukan workshop-paikaksi.

Infrapunasauna tekee saunojalle hyvän olon – mutta terveysvaikutukset purevat parhaiten, kun muistaa juoda vettä runsaasti ennen saunomista, saunomisen aikana ja saunomisen jälkeen.

Erityisesti mieleeni jäi infrapunasaunan vaikutuksesta tämä: Jo 30 minuuttia noin 40 asteen lämpötilassa polttaa saman verran kaloreita kuin 10 kilometrin lenkki. Aika kova juttu! Tässä saunassa kun hikoillaan 2–3 kertaa enemmän kuin perussaunassa ja syvälämpösäteet uppoavat kudoksiimme aina 4–5cm syvyyteen. Kohonnut aineenvaihdunnan taso alkaa polttaa kaloreita ja hikoilu edistää rasvan palamista, vahvistaa sydämen kuntoa, auttaa poistamaan selluliittia sekä lisää ihon kimmoisuutta. Kaikenlaista positiivista siis.

Saunomisen jälkeen olo olikin tosi kevyt, pirteä ja energinen. Ihoni tuntui pitkään puhtaalta ja sametinpehmeältä eli vaikutus oli todellakin aito ja syvä. Olen aivan saletti, että tuo vinkki runsaasta vedenjuonnista oli isossa roolissa. Voisin nauttia infrapunasaunasta ihan päivittäin.

Saunatestaaja Liisa Marjatta

Pin It on Pinterest