+358 44 7008 820 [email protected]

Savusauna on hiljentymisen ja puhdistautumisen elämys

Savusauna on  moniaistinen kokemus Nowenessa. Sen ainutlaatuisuus täytyy kokea paikan päällä: savusaunan hartaus ja kylpylän metsälammen viileys.

Ota yhteyttäTee varaus

Savusaunassa kylpeminen on perinteisin tapa saunoa Nowenessa. Saunan hirsillä on kerrottavanaan paljon vanhoja tarinoita. Kiukaan alla palava tuli kuumentaa sen isoa kivistä sydäntä. Savu virtaa kiukaan kivien läpi ja poistuu katon lakeisesta ja kiukaan vastaisen sivuseinän räppänästäUsean tunnin lämmittämisen jälkeen sauna laitetaan riittymään – valmistumaan. Tuloksena on savusaunan tuoksu ja leppeys.

Savusaunan leppoisa tunnelma on vastakohta uuvuttavalle ja meluisalle arjelle. Se odottaa sinua.

Savusaunan tuoksun, lämmön, hiljaisuuden ja yhteisen kokemuksen haluaisin kokea uudelleen. Tämä oli juuri minun juttuni!

 

{

Savusauna voi olla naamaltaan nokinen kuin riihimies ja sydämeltään syntisenmusta, mutta silti on se otollinen ja kaikilta kaivattu.

Pitkä historia

Sauna on tunnettu jo ennen ajanlaskun alkua. Ennen vanhaan saunat olivat uudisraivaajien ja elinkeinonharjoittajien asuntoja, metsästäjien metsäsaunoja, tervanpolttajien tervasaunoja, heinänkorjaajien niittysaunoja, kalastajien kalasaunoja ja asumissaunoja (saunakestit). Vaatimaton ja ulkoiselta olemukseltaan yksinkertainen ”saunankömmänä” on iät kaiket ollut suomalaisille mieluisin paikka.

Sauna on hiljaisuuden tyyssija

Hiljaisuudella on tervehdyttävä vaikutus. Se on aikanaan ollut ylimmäinen opettaja ja ihmisten viisauden lähde. Merkittävä osa rentoutumisen kokemuksista liittyy edelleen juuri saunomiseen. Sauna on hiljaisuuden tyyssija, turvallinen tila, josta saa voimia kohdata arjen kiireessä torjuttuja ja pois suljettuja ongelmia.

Ihmisillä on aina, melunkin keskellä,  hiljaisuus sisällään. Hiljaisuudesta ja omasta sisäisestä maailmasta voi oppia hakemaan voimia, ja suomalaiset ovat oppineet tekemään sen saunomalla. Paluu yksinkertaiseen ajatteluun ja oman sisimmän kuunteluun on eheyttävä kokemus. Sauna on suomalaisen meditaatiota.

Ota yhteyttä

Pin It on Pinterest