+358 44 7008 820 [email protected]

PAKKASELÄMYS HUIPPUKYLMÄ -110 °C HOITAA JA VIRKISTÄÄ

Huippukylmähoito Cryotherapy on kokovartalon pakkasaltistusta erillisessä kylmähoitohuoneessa. Hoito on kehitetty Japanissa reumaa/nivelkipuja sairastavien helpotukseksi. Reumapotilaiden keskuudessa hoitomuoto onkin entuudestaan tuttu. Nykyisin hoitoa käytetään jo kaikkialla maailmassa.

Huippu-urheilijat kuten esim. jääkiekkoilijat, hiihtäjät ja pitkän matkan juoksijat ovat oivaltaneet huippukylmähoitojen hyvät vaikutukset. Hoidoilla saadaan nopeaa palautumista lihaskipuihin ja tätä kautta lisäpotkua urheilusuorituksiin. Urheilijat käyttävätkin huippukylmähoitoja nykyisin jopa määrällisesti enemmän kuin sairauksiaan hoitavat.

Kylmää käytetään hoitona tavallisesti paikallisesti muutoinkin turvotuksissa ja kipujen hoidossa. Nowene Terveyskylpylässä koko vartalolle annettava huippukylmähoito on nopea tehoannos -110C kylmää erillisessä kylmähoitohuoneessa. Ihon pintalämpötila laskee hoidon aikana hetkellisesti +3- +4 asteeseen.
Huippukylmähoidon tehoa verrataan avantouintiin. Hoito suo terveysvaikutuksia myös niille, joille avantoon meneminen ei sovellu. Huippukylmähoito tapahtuu avantoa matalammassa lämpötilassa. -110C pakkahuoneeseen siirrytään valvotusti kolmen erillisen huoneen kautta. Varusteina esim. uimapuku ja pää, kädet, jalkaterät, korvat suojattuina sekä hengityssuojain. Kylmimmässä pakkashuoneessa viivytään kerrallaan 1-3 minuuttia.

Huippukylmähoidon käyttöalue on laajentunut entuudestaan, koska huippukylmässä käyneet ovat nivel- ja lihaskipujen lievityksen lisäksi kertoneet saaneensa apua mm. unihäiriöihin, stressioireisiin ja ihosairauksiin kuten psoriasikseen ja atooppiseen ihottumaan. Hoitoa hyödynnetään lihaskivuissa ja turvotuksissa ja se edesauttaa leikkauksen jälkeistä parantumista. Huippukylmähoito on mielihyvää tuottava elämys ja hoito koetaan vastustuskykyä parantavana terapiana. Hoitoa saaneet ovat kokeneet olonsa virkistyneeksi ja energisiksi.

Kenelle soveltuu;
Hoito on hyvin siedettyä ja turvallista kaikille perusterveille.

Kenelle hoitoa ei suositella;
Huippukylmähoito ei ole sovelias sydänleikkauksen tai -kohtauksen jälkeen eikä henkilöille joilla on sydämen tahdistin tai keinoläppä. Hoitoa ei suositella raskaana oleville, alle 12 vuotiaille eikä niille jotka kärsivät hoitamattomasta korkeasta verenpaineesta tai kylmäallergiasta.
Varusteet kylmähoitoon tultaessa;
– sisäjalkineet/sisäpelikengät, sukat jalassa
– uikkarit tai shortsit
– pipo
– hanskat kädessä
– rintasuoja (saa paikan päältä)
– Hengityssuojain (saa paikan päältä)

Suositusaika ensimmäisellä hoitokerralla on 1-2 minuuttia kylmimmässä kammiossa.
Huippukylmähoito on myös elämys joka voidaan tarjota Nowenessa vaikkapa kokousta pitäville ryhmälle kokouspäivän päätteeksi mukavana kokemuksena.

Pin It on Pinterest