+358 44 7008 820 [email protected]

Nowene on Kukkosen perheen perustama yritys. Juha Kukkonen on lähtöisin Suomen maaseudulta Pohjois-Savosta. Jaana Kukkonen on syntynyt Hämeessä. Perheen lapsista Mikko, Roosa ja Touko työskentelevät mukana perheyrityksessä.

Luontoarvot ovat olleet aina tärkeitä Juhalle ja Jaanalle. Heidän oma asuminen ja elämäntapa myötäilee luonnon läheistä teemaa. Kukkosten vuoluhirsinen talo sijaitsee Päijät-Hämeessä veden äärellä jääkauden muodostamassa harjumaisemassa. Juhan ja Jaanan päivä alkaa aamuisella metsälenkillä, talvella liikutaan lenkki lumikenkäillen. Keväisin ja syksyisin pyydetään verkoilla järvestä kalaa talvea varten. Luonnosta kerätään pitkin kesää kasveja, yrttejä, sieniä ja marjoja. Kaikki luonnon antimet pyritään keräämään talteen ja niistä nautitaan monin tavoin. Eri vuodenajat ovat mielenkiintoisia ja täynnä erilaisia luontokokemuksia.

Juha on viihtynyt luonnossa jo pienestä pitäen. Veljen kanssa 12-vuotiaana tehdyt ensimmäiset kalastusreissut erämaajärville ja ne ensimmäiset yöpymiset teltassa erämaan kätköissä ovat olleet mieleenpainuvia ja elämyksellisiä kokemuksia. Luonnossa liikkuminen ja retkeily ovat olleet aina osa koko Kukkosen perheen elämää ja retkeilyoppeja on jaettu myös jälkipolville.

Sauna on molempien Juhan ja Jaanan lapsuudesta alkaen ollut perheissä yhteinen hyvän mielen kokemus. Traditio, puhtaus, savu, vihtominen sekä saunapolku. Rantasauna lämpiää edelleen kesäisin joka ilta, ja joskus myös aamuisin! Saunominen venähtää toisinaan Suomen yöttömään yöhön.

Tästä Juhan ja Jaanan tarinasta kumpuaa Nowenen Brändi. Se on osa suomalaista arktisuutta ja tapaa kokea elämää luonnon kautta. Vesi, ilma, valo ja luonto kun ovat kaiken hyvän olon perusta. Tätä pohjoisen luonnon tarjoamaa upeaa ulottuvuutta haluamme kehittää ja jakaa elämysten muodossa myös matkailijoiden koettavaksi ja tuoda asiakkaillemme monipuolisia luontoelämyksiä turvallisesti ja elämyksellisesti.

Nowenessa haluamme kertoa tätä ainutlaatuista Pohjolan metsien ankaraa ja antoisaa tarinaa, johon liittyy ripaus kymmenien tuhansien vuosien takaista mystisyyttä ja entisaikojen jumalten kuisketta.

Pin It on Pinterest